Op 22 november mogen we naar de stembus. We kiezen 150 mensen die het namens ons voor het zeggen krijgen in dit land.

Nou ja….voor een stukje, dan. Want “Brussel” bepaalt meer dan de helft van alle regels die in ons land gelden.

En ook vanuit “Brussel” is men weer gebonden aan sommige verdragen van bijvoorbeeld de Verenigde Naties.

Daar komt nog bij: sommige machthebbers, zoals Xi Jinping en Joe Biden, hebben zonder verdragen tóch heel veel invloed op hoe het er op de wereld aan toe gaat. Is er eigenlijk wel één die écht regeert?

Voor het antwoord op de vraag gaan we terug naar de eerste jaren dertig van onze jaartelling. Ongeveer het jaar 33. De toenmalige Romeinse bestuurder van het gebied dat we nu Israël en de Palestijnse gebieden noemen, ondervroeg een bij hem gebrachte man: “Bent u de koning van de Joden”? Die man was Jezus. Hij gaf als antwoord: “Ik ben geen koning zoals de koningen van de wereld…ik ben geen aardse koning.”

Deze machthebber heeft een speciale manier van regeren. Hij houdt van iedereen, maar veel mensen weten dat niet. Hij wil dat niemand verloren zal gaan, ook al spreken kerken daar soms anders over. Hij kent jou al, maar ken jij hem ook?

Hij heeft jou al uitgekozen, zelfs wanneer jij op een onverkiesbare plaats denkt te zitten of te staan.

En nu jij. Op wie vertrouw jij voor een goed bestuur en rechtvaardige wetten? Op de 150 mensen die jij (mede) gaat kiezen op 22 november? Op de machthebbers van deze aarde? Ga gerust stemmen, ga zéker stemmen; maar vertrouw op de Éne, die regeert!

Foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics