In het Bentwoud vindt Pinkstermaandag 24 mei ’s middags opnieuw een openluchtsamenkomst plaats. De aanvangstijd is om 15.00 uur en de dienst wordt om 17.00 uur beëindigd. Alle landelijke coronamaatregelen zijn van kracht, benadrukken de organisatoren.
“We bewegen ons op gepaste afstand van elkaar en houden ons aan de vastgestelde looproutes”, legt organisator Roland van der Straaten uit.“Van een gewone kerkdienst zal geen sprake zijn; ook niet van een ‘reguliere’ openluchtdienst, waarbij bezoekers immers ook zittend dicht naast elkaar zouden deelnemen.”

Een ‘ouderwetse’ Pinkstersamenkomst

In het Bentwoud is voor de beoogde opzet alle ruimte. Volgens Van der Straaten gaat het trouwens vooral om de inhoud. Dáár wil hij zich vooral op richten. “Een ‘ouderwetse’ samenkomst, waarin de Geest alle ruimte krijgt! We vragen Hem om Zich over ons te bewegen en ons te inspireren om God te danken.”
Waarom danken? “Voor het feit dat de Heilige Geest niet alleen ‘voor toen’ was, maar ook in het nu ervaren kan worden. Veel bezoekers op 24 mei in het Bentwoud zullen daarvan kunnen getuigen. Als iemand die dit leest een getuigenis wil geven of iets willen zeggen over het Pinkstervuur, dan horen we dat graag nu al. Wij nodigen je bij deze graag uit om die middag met vrijmoedigheid het woord te nemen.”

Praktische tips

De organisatoren raden iedereen aan om rekening te houden met de omstandigheden tijdens hun bezoek aan Bentwoud. Vriezen zal het niet… maar mogelijk regent het.
“Breng klapstoelen mee. Wij zorgen daarnaast voor wat strobalen, liederenbladen, en begeleidende muziek — maar dan anders dan je verwacht.”

Tussen de liederen door zijn er gebeden, getuigenissen en steeds een kort woord. Vanaf half drie is de toegang vrij en de eigenlijke samenkomst begint om drie uur. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten te dekken. Verdere informatie geeft Roland van der Straaten, straatrj@gmail.com of 06-40286364.

Geverifieerd door ExactMetrics