Op Eerste Paasdag, zondag 4 april, is er een doorlopende openluchtsamenkomst op ‘de heuvel’ in Bentwoud. De eerste bezoekers zijn welkom vanaf 8 uur ’s morgens; de eindtijd is door de lokale autoriteiten teruggebracht van aanvankelijk 17.00 uur naar 12:30.

Iedereen is welkom. Wie aankomt wordt onderaan de heuvel ontvangen met het verzoek om op gepaste wijze de heuvel op te lopen. Daar staat een leeg kruis opgesteld. Bijna bovenaan gekomen, zul je een leeg graf aantreffen. Door middel van een LED-scherm van 400 x 240 cm wordt de betekenis van Pasen in het christelijk geloof gepresenteerd in beeld en geluid. Op het scherm wordt de tekst van diverse paasliederen getoond; je kunt meezingen of meebidden als je wil. De liederen maken deel uit van een programma van een half uur dat continu wordt herhaald. Er zal geen spreker aanwezig zijn. Evenmin zal een band of zanger optreden.


Terwijl de gemeente Alphen aan den Rijn deze christelijke openluchtsamenkomst toestaat, heeft zij nadrukkelijk geen toestemming gegeven voor een ‘paaswandeling’. Wanneer bezoekers de heuvel op- en neer zullen lopen om het daargeplaatste kruis bij het open graf te bekijken, past dat binnen de vergunning, zolang huishoudens maar onderling 1,5 meter afstand houden.

UPDATE: De burgemeester van Alphen aan den Rijn is akkoord gegaan met een doorlopende presentatie van 8.30 tot 12.30 uur van de Paasboodschap via het grote LED scherm. Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen.

De organisatie ligt in handen van Boskoper Roland Jaap van der Straaten met steun van andere mensen die zich ‘volgelingen van Jezus’ uit Boskoop e.o. noemen. Zij treden niet op vanuit een specifieke kerk of gemeente.

“Alles wat we beogen, is dat we paaszondag stilgezet worden voor een moment van dankbare vreugde vanwege onze Opgestane Heer”, aldus Van der Straaten.

Zondag 4 april, Eerste Paasdag, 8:00-17:00, Bentwoud, Hogeveenseweg 71, Benthuizen