Bijna niemand kent ze: de Oden van Salomo. Ook al is het de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard is gebleven (80-120 na Christus). Het goede nieuws is: ze staan centraal op vrijdagavond tijdens een concert in de Dorpskerk in Boskoop.

De zang wordt begeleid met een optreden van de Zandkunstenaar of — zo je wilt — Zandtovenaar.

Het gaat om een van de “Geef licht”-concerten, die verspreid over het land ‘op weg naar Kerstmis’ worden gehouden. De kwaliteit belooft hoog te zijn, dankzij de goede muzikanten en vocalen. Door de bijdrage van de zandkunstenaar is er niet alleen veel te horen, maar ook veel te zien. Een optreden is interessant voor cultuurliefhebbers met een ‘brede’ belangstelling, kerkelijk meelevend of niet.

De zogenoemde Oden van Salomo werden door de jonge Syrische kerk geschreven en gezongen en zijn de laatste paar jaar opnieuw op muziek gezet. In april dit jaar werd het derde Oden van Salomo-album uitgebracht onder de titel “Hoor me!”.

Een Oden-concert is een ware belevenis. De poëtische teksten zijn prachtig en inspirerend. “Het belooft een energieke en tegelijkertijd een bezinnende avond te worden”, volgens de organisatoren. “Je wordt meegenomen in het verhaal van Jezus, die naar de aarde en de mensen kwam. Hij baande voor mensen de weg om in vrijheid te gaan waar God hen voor heeft bedoeld. Je maakt kennis met het verhaal van de eerste Syrische christenen en hun liefde voor Jezus.”

Klik hier voor een voorproefje.

Locatie: Dorpskerk
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Toegang: EUR 10 (EUR 5 t/m 12 jaar)
Klik hier voor kaarten en meer info.

Foto Michaël Terlouw, bron: Odenvansalomo.nl