“Licht in het duister”. Onder dit motto vindt op vrijdagavond 24 december – op en rond de heuvel van Landgoed Bentwoud – een manifestatie plaats. Deze is ter gelegenheid van deze speciale avond/nacht waarop, volgens de christelijke traditie, Jezus Christus is geboren. Doelstelling: Boodschappen van hoop te laten klinken; in de breedste zin van het woord. 

“Licht in het duister” is een doorlopende manifestatie (19.00-21.00 uur) die wordt georganiseerd in samenwerking met het platform IkgeloofinBoskoop. Met hulp van vrijwilligers uit de zeer wijde omgeving van dit recreatiegebied, dat ligt ten zuiden van Hazerswoude, tussen Boskoop en Benthuizen en nabij Zoetermeer. Zij zorgen voor parkeerbegeleiding en sfeervolle verlichting.

Bezoekers worden uitgenodigd samen te zingen. Er is warme soep en warme drank, passend bij het seizoen. Kortom, aan alles is gedacht en genoemde versnaperingen zijn gratis verkrijgbaar. 

Omdat er voor de organisatie toch kosten gemaakt zijn, is er gelegenheid om hieraan vrijwillig bij te dragen. Dit kan door dit betaalverzoek te openen of door het scannen van onderstaande QR-code in een bankieren-app volgens de gebruiksaanwijzing van de betreffende bank. Betaalverzoek en QR-code zijn geldig tot 21 februari 2022.

Stichting Good News

De inhoudelijke organisatie is in handen van een team van evangelisten, onder de paraplu van de Stichting Good News. Vanaf 19.00 uur tot (uiterlijk) 21.00 uur is iedereen hartelijk welkom op de genoemde heuvel.

Uit veiligheidsoverwegingen, in het donker, is er slechts één toegangsmogelijkheid: de parkeerplaats, voor auto’s bereikbaar vanaf de rotonde in de Hogeveenseweg (afslag Hazerswoude, Leiden). Daar kan op aanwijzing gratis worden geparkeerd. Kies hiervoor de afslag met de verwijzing naar “Parkeren Bentwoud-Noord” (tegenover de afslag richting Hazerswoude).

Vanaf de parkeerplaats lopen bezoekers (ca. 500 meter) de heuvel op, om bij de manifestatie te komen. Allen krijgen een lantaarn mee tijdens de wandeling. Voor meer informatie: R.J. van der Straaten, straatrj [at] gmail.com, 0640286364.

(Foto: Günther Schneider via Pixabay)

Geverifieerd door ExactMetrics