Op 18 mei 2023 vieren een aantal mensen in Nederland Hemelvaartsdag en heeft het grootste deel van Nederland een lang weekend vrij. Maar wie weet wat de betekenis van die dag is, als de bijbel gelijk heeft?

Die bijbel zegt dat Jezus, na zijn opstanding (Pasen) niet alleen de dood heeft overwonnen, maar veertig dagen daarna vanuit Jeruzalem is opgevaren, terug naar de hemel. Terug naar zijn vader; om ons ‘een plaats te bereiden’. “Wanneer ik daarmee klaar ben, kom ik terug”, zei hij.

“Terug om allen die in mij geloven op te halen”. Dat is nog nooit gebeurd, maar het zal gebeuren.

Over die plaats: De bijbel spreekt over een groot gebouw, een Mega Mega City. Over een kubus met een omvang van: 2400 x 2400 x 2400 km (= 12000 stadiën). Een kolossaal bouwwerk dus met appartementen en nog veel meer, waarvan wij ons geen voorstelling kunnen maken.


JCO  via Pixabay

Zo mooi, voor 20 miljard bewoners. Die bouwwerken samen zijn goed voor slechts een kwart van het totale gebouw. Dit zal letterlijk omlaag komen uit de hemel. Onvoorstelbaar. Onmogelijk in onze ogen. Een Big City in de vorm van een kubus. Voorzien van veel groen en dieren, voor de overige 75 procent. Met straten, doorzichtig als glas en van zuiver goud. De schrijver probeert te vertellen wat hij in dat visioen ziet. Maar hij zoekt naar woorden om die rijkdom te kunnen beschrijven. De muren zijn met edelstenen versierd.

Wil je hierop reageren? Gebruik deze link.

Afbeelding van PIRO  via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics