‘Kerstavond 2021. Een donkere avond na een regenachtige middag; en toen, toen werd het droog en minder koud, en zag je rond 19.00 uur tal van lichtjes aan komen wandelen. Lichtjes vanuit lantaarns, die de mensen samen met een welkomstwoord meekregen bij aankomst op de parkeerplaats van het Landgoed Bentwoud.

Een podiumwagen van de Good News Truck stond vol verlicht klaar om het Goede Nieuws tot in de verre omtrek uit te dragen. En ja, dat is wat ons beteft beslist gelukt. Ongeveer 150 bezoekers, en misschien iets meer, die in het donker voorbij het licht niet te tellen waren, hebben genoten van deze manifestatie ‘Licht in het duister’.De Boodschap van het Evangelie (wat Goed Nieuws betekent) werd gehoord, er werd gezongen en er werd een zegen gevraagd voor het nieuwe jaar dat in aantocht is, en voor alle mensen die in deze streek en ver daarbuiten leven.

Warme soep en warme (alcoholvrije) wijn werd uitgedeeld en het was mooi.

De lantaarns mochten mee naar huis; daarmee hoopten wij, organisatoren, de herinnering blijvend te maken.

Over een poosje, in het nieuwe jaar hopen we er weer te zijn. Op die heuvel van het Landgoed. Met zang, en gebeden om bijstand van Omhoog. Juist voor de komende tijd. Mensen hebben elkaar meer nodig dan ooit. We geloven dat onze God weet wat gaande en aanstaande is.

Dáárom stuurde God zijn Zoon lang geleden naar deze aarde om er nu te zijn, én voor de eeuwigheid die ons wacht. In de (nabije) toekomst wil Hij ons de echte Vrede te schenken, waarover we zongen met Kerst. Vrede op aarde, en in mensen een welbehagen. Beloofd is beloofd.

Wie hier meer over wil weten of gebed wil ontvangen, kan hier reageren naar of naar straatrj[at]gmail.com.

Nog even dit…
Omdat er voor de organisatie kosten gemaakt zijn, is er gelegenheid om hieraan vrijwillig bij te dragen. Dit kan door dit betaalverzoek te openen of door het scannen van onderstaande QR-code in een bankieren-app volgens de gebruiksaanwijzing van de betreffende bank. Betaalverzoek en QR-code zijn geldig tot 21 februari 2022.Geverifieerd door ExactMetrics