Ondanks het mooie, warme weer kreeg Koningsdag een heel andere invulling dit jaar. Thuis het volkslied meezingen? Geen aubade met schoolkinderen bij het oude Raadhuis. Geen vrijmarkt in de dorpskern, maar wel een oranjezonnetje!

Vier de koning dit jaar in uw woning -> voor de eerste en hopelijk laatste keer…


Dat thuiszitten doen we al een paar weken, en we merken dat dit begint ‘te knellen’.
Met die overdosis aan mooi weer, juist dit jaar, is het ook moeilijk vol te houden. Bevrijdingsdag 5 mei, dit jaar een échte vrije dag, valt opnieuw niet tegen. Terwijl de natuur explodeert…!

Dat coronavirus houdt ons nu al zeven weken ‘gevangen’; hoe lang nog?

Wij snakken naar ruimte en meer vrijheid. Ook de economie zucht onder alle beperkende maatregelen! We horen over versoepelingen van maatregelen in bijvoorbeeld Italië, Groot-Brittannië en New Zeeland, maar Nederland houdt vast aan de eerder afgekondigde maatregelen voor allen boven de 18 jaar. Geen meivakantie, zoals we gewend waren. Geen vliegreizen naar nog andere, nog zonniger oorden, om daar te kunnen genieten.

Dus nogmaals: hoe lang gaat dit nog duren en wat zijn de gevolgen? 

Denk ook aan Lesbos en al die vluchtelingen, daar in Griekenland. Aan Syrië, Turkije en steden als New York met vele doden en massagraven. Wat gaat er nog gebeuren op al die plaatsen waar mensen niet kunnen putten uit een goed georganiseerd medisch circuit? Afrikaanse landen, Zuid-Amerika, Rusland?

Met het paasfeest – enkele weken geleden – vierden wij eigenlijk ook Koningsdag én Bevrijdingsdag. Jezus die de dood heeft overwonnen in plaats van de paashaas en paaseieren. Hij, die zijn leven gaf voor zijn vrienden en ze, mét hem, wist te bevrijden van de dood. Beseffen wij wat dit vandaag betekent?
Een God die omziet naar deze wereld. Toen, 2000 jaar geleden, maar geldt dat ook nog vandaag?

Jij zult misschien denken; ‘maar wanneer die God bestaat en ons zo van ons houdt – door zijn zoon te offeren – waarom doet hij dan nu niets? Ik merk er helemaal niets van wanneer ik naar het Journaal kijk. De gehele wereld is in rep en roer door dit virus. De economie ligt bijna plat’. 

Denk je echt dat God er niets aan kan doen en hij een verzinsel is? Velen denken dat in Nederland en leven dus aan God voorbij. Omdat ouders er niets over hebben verteld, ook omdat hun ouders dat al niet deden. En andere mensen om ons heen ook al niet. En we hebben het zo druk met andere dingen. Onze studie, onze sportieve activiteiten. Onze vrienden! God heeft geen prioriteit in ons leven, omdat we er geen tijd voor hebben. Maar ontdekken we nu ook niet: ‘alles was maakbaar’; zo leek het. Wij ‘konden het zelf wel rooien, maar is dat nu nog zo?’ Nu wij middenin deze coronacrisis zitten?


Coronacrisis of niet – de natuur explodeert!

Nu alles om ons heen in rep en roer lijkt – hoe nu verder? Hoe krijgen we de economie weer draaiende? Kan ik mijn baan behouden? Kunnen wij gaan trouwen op de geplande datum? Kan ik blijven wonen waar ik woon? Kan ik mijn bedrijf overeind houden? Kortom, levensvragen, misschien wel voor jou vandaag!

Stel nu eens dat je die levensvragen – aan deze vergeten God – voorlegt, zal dat effect(ten) kunnen hebben?  Stel nu eens dat dit jou oplossingen zal bieden met jouw leven?
Om zonder zorgen verder te kunnen leven vanaf nu. Wie wil dat niet?

En als het verhaal van de Grote Koningsdag en Bevrijdingsdag, dat verhaal van Pasen, klopt, dan kan het niet anders of God wil ook met jouw leven vandaag te maken hebben. Iedere vraag – hoe groot of hoe klein ook – kun je dan bij hem kwijt. En stel nu eens dat het óók nog echt gaat werken? Omdat die God blijkbaar nooit verandert, zoals de bijbel ons wil laten geloven. 

Kun je dan vanaf nu veel meer in een toekomst van hoop en vrijheid leven?

Wij, van Ik geloof in Boskoop, vinden dat wanneer jij niets van God merkt – terwijl je hem wilt benaderen – je beter lid kunt worden van een sportvereniging. Dat levert tenminste op wat je ervan verwacht: lekker voetballen, volleyballen of wat dan ook.

Of… is dit misschien wel het moment om het eens uit te proberen met die ‘optionele’ God?

Omdat je nu vakantie hebt, niets mag en thuis zit! Gewoon tegen God aanpraten over jouw zorgen, jouw uitdagingen vandaag? Hem in alles te betrekken in jouw leven waar je druk mee bent.

Dat kost jou niets meer dan de wil om dit uit te proberen. De bijbel zegt dat dit al betaald is met het leven van die Jezus. Hij wil jou die vrijheid, dat hoopvolle leven gratis aanbieden door wat hij deed op die goede vrijdag! 

En ik weet zeker wanneer jij die actie wilt nemen, jouw leven echt gaat veranderen! Waarom? 

  • Omdat die God dat zelf heeft beloofd.
  • Omdat ik het zelf zo heb meegemaakt en het al jaren werkt! Voor mij is het dus geen verzinsel meer, maar realiteit. Gaaf toch! 
  • Omdat vrienden van mij dit zijn gaan doen en erachter kwamen dat het klopte. 

Door die beginnende relatie met die God zelf te willen!

Dat jij gaat merken dat God bestaat en echt van je houdt, nu al. Wie je ook bent en wat je ook hebt uitgespookt en zonder hem te kennen. Dat hij een persoonlijke relatie met jou wil, die boven jouw beste vriendschappen uitgaat. Hij wil er altijd voor je zijn. Hij was er al bij vanaf je geboorte en is geen verzinsel, zo zal blijken. Omdat hij je alles wil geven. In deze corona tijd en voor de rest van je leven. Ook als jouw leven hier eindigt blijft hij, gaat die relatie verder. Hij wil dat jouw leven zijn doel bereikt, zoals hij dat ooit heeft bedoeld.

Er is maar één voorwaarde: Wil jij die God zoeken, leren kennen en uitproberen wat hierboven is beschreven?

Laat ons eens weten wat je van deze uitnodiging vindt? Na deze Koningsdag, tijdens deze Ramadan, op Bevrijdingsdag, in de meivakantie, in deze tijd van corona!

Geverifieerd door ExactMetrics