• Kerst=Feest 2020

Dit jaar is alles anders en zo ook Kerst=Feest. Maar het gaat wel door dit jaar. Kerst=Feest is een initiatief van samenwerkende kerken in Waddinxveen en bestaat onder meer uit een feestelijke samenkomst met veel muziek op Kerstavond.

Tot en met vorig jaar trok Kerst=Feest vele honderden bezoekers, tot wel vijftienhonderd bezoekers, met drie diensten in een sporthal of in de Ontmoetingskerk. Het gaat nu door, online en met inachtneming van de geldende maatregelen: in een aantal deelnemende Waddinxveense kerken zal een sterk beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar zijn om samen naar de video-uitzending te kijken.


Aanmelding voor deze beperkt beschikbare plaatsen kan sinds half december via de website van Kerst=Feest.

De organisatoren: “Voor mensen die geen plek in een van de kerken kunnen bemachtigen, zenden we Kerst=Feest uit via een livestream, zodat we toch, zij het op afstand, met elkaar verbonden zijn en samen Kerst kunnen vieren. We doen dit jaar meer om de live-uitzending beter dan ooit in de huizen van veel kijkers te krijgen.” Natuurlijk kan de livestream ook tot ver buiten Waddinxveen bekeken worden.


Ook het kinderprogramma van Kerst=Feest in de middag gaat door, eveneens Kijk op de website van Kerst=Feest voor de aanpassingen voor wat betreft leeftijd en aanvangstijd.

In het avondprogramma spreekt Gerard Bijkerk (predikant), de muziek wordt verzorgd door de mannen a-capella zangformatie Double G en een gelegenheidsband voor de kerstzang onder leiding van Elles Grandia. De uitzending wordt dit jaar gedaan vanuit de Bethelkerk.

Kijk voor alle actuele informatie en tijden op de website van Kerst=Feest.

En verder…

  • Kerstspecial ‘Kerstmis bij u thuis

Voor heel veel mensen om ons heen zal Kerstmis 2020 anders worden dan de jaren ervoor. Zo wordt dit ook ervaren in de RK Parochie Sint Jan de Doper. “Het liefst willen we samen komen in een volle kerk, juist met Kerst. Vanwege corona zullen we dat gevoel van samen nu meer op afstand moeten beleven.”

Al vanaf de zomervakantie, vertelt het parochiebestuur, werd er nagedacht over Kerst dit jaar. “Alle mogelijkheden openhoudend en met een frisse optimistische blik, wilden we kijken naar wat er allemaal mogelijk is.”


Zo ontstond het idee voor een kerstboodschap via een film. Niet ‘slechts’ een kerstnachtdienst online via een livestream, wat op zichzelf prachtig is, maar concreet iets extra’s. “Er staat iets speciaals te gebeuren in onze parochie…” Bekijk deze promo!

Op kerstavond 24 december om 22.30 uur gaat de kerstspecial online op YouTube, via deze website (waar ook meer informatie te lezen is) en op de livestream van de RK kerk in Reeuwijk via kerkomroep.nl

  • Kinderkerstfeest

Op Kerstavond 24 december viert de PGB Boskoop Kinderkerstfeest 2020 vanaf 18.30 uur, onder het motto “Jezus is geboren. Gaaf dat je meedoet!”
Kijk op op kinderkerstfeest.nl voor de livestream.


  • Vreugde voor de wereld

Bijzondere kerstmuziek:


Voor wie (ook) graag naar bijzondere kerstmuziek luistert, is
dit een aanrader: Vreugde voor de wereld (bron: Advent Media).

Geverifieerd door ExactMetrics