Vuurkorven branden. Potten soep worden gewarmd. Met de horeca open of dicht, de mondkapjes op of af – op Kerstavond komt een groep enthousiaste mensen weer bij elkaar in het Bentwoud.

Onder oeroude christelijke motto “Komt allen tezamen” is iedereen welkom om Kerst te komen vieren vanaf 18.00 uur. Mensen met een kerkelijke achtergrond of niet, bewust christen of niet, opgewekt of down in deze moeilijke coronatijd; het maakt de organisatoren niet uit. Opnieuw houden zij een ‘Pinkstervuur in de natuur’.

Dit initiatief op Kerstavond is een voortzetting van wat inmiddels bijna een traditie kan worden genoemd. De dagen van Pasen en Pinksteren waren uitgelezen momenten, maar ook in september stroomden tientallen mensen toe.Bovenop de heuvel van Landgoed Bentwoud zal een grote truck staan van waaruit muziek en zang zal klinken. Ook korte toespraak met uitleg over het kerstverhaal is te horen. Naast de soeppotten staan ‘geldpotten’ voor een vrijwillige gift die ten goede komt aan het Leger des Heils. Die zal de opbrengst besteden aan hun hulp aan armen en thuislozen.

De organisatie is in handen van een groep christenen uit diverse kerken in Boskoop en omgeving. Zij geloven dat we in een tijd leven waarin alle mensen “God meer nodig zullen hebben dan ooit tevoren”. Daarover gaan zij graag in gesprek met wie dat wil; het is voor de bezoeker uiteraard geen voorwaarde om zich welkom te mogen voelen. Ook wie later aanschuift dan 18.00 uur is van harte welkom. Deze Kerstavond op de Heuvel wordt afgesloten om 21.00 uur.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay