Boskoop is in 2022 acht eeuwen jong. Op veel manieren en door middel van diverse activiteiten wordt aandacht besteed aan Boskoop 800 jaar. Boskoop is niet zomaar een dorp. De plaats heeft een naam in de boom- en sierteelt, zelfs tot ver over onze grenzen, en is daarmee wereldberoemd. Het prachtige kwekerijgebied is steeds vaker in trek bij toeristen en staat deze zomer centraal in een theaterproductie “De Schone van Boskoop”.
Een groot deel van ons dorp bestaat uit eigen bedrijven met de woning op de kwekerij. De Gouwe doorsnijdt het dorp van noord naar zuid, en dat geeft Boskoop een eigen dynamiek (en problematiek). Prettige en veilige woonwijken in een mooie omgeving, veel voorzieningen (winkels, scholen, bibliotheek etc.), een actief verenigingsleven waar inwoners erg betrokken bij elkaar zijn – er is álle reden om in Boskoop te geloven! Boskoop heeft ons hart gestolen. Niet alleen vanwege de activiteiten en faciliteiten, maar vooral vanwege de mensen. Zoals jij bijvoorbeeld.

En juist daarom willen we heel Boskoop laten zien dat we in nog meer geloven. Hieronder en op de rest van de website kun je daar meer over lezen.

Wij geloven ook in Jezus

Ja, je leest het goed. Jezus Christus is onze inspiratiebron. Hij geeft ons leven een diepere betekenis. Zijn leven, sterven en opstanding maken het mogelijk dat we weer in contact kunnen komen met God. Hij herstelt wat gebroken is. Hij overwon het kwaad. De rijkdom van het leven met Hem willen we graag delen.

Op deze website lees je verhalen van dorpsbewoners die ook iets met Jezus hebben. Sommigen hun hele leven al, anderen pas op latere leeftijd. Kijk gerust even rond!

Kerken in Boskoop

“De kerk is niet een museum voor de goede mensen, maar een ziekenhuis voor de gebrokenen.” Soms kan het lijken alsof de kerk precies weet hoe het hoort, en je dat ook graag duidelijk wil maken. Het is jammer dat dat beeld bestaat. Jezus liet namelijk zien dat het niet om de regeltjes gaat, maar om vrijheid en verbinding (met God, en met elkaar). Dat is wat we met de kerk proberen te ontdekken. In Boskoop zijn diverse te vinden. Daarmee bedoelen we het gebouw, maar eigenlijk nog veel meer de gemeente die gebruik maakt van dat gebouw. Voel je vrij om op zondag eens een dienst bij te wonen, of volg een cursus.

Online cursus: Waarom Jezus?

Wat hebben jullie nu eigenlijk met die Jezus? Waarom gaat het altijd over hem? Wat heeft hij mij te betekenen? Speciaal over die vragen is een online cursus ontwikkeld van vijf lessen. Samen met een e-coach doorloop je de lessen op je eigen tempo. Je deelname is anoniem; maak je daar dus geen zorgen over. Ga naar waaromJezus.nl

Geverifieerd door ExactMetrics