Volle ziekenhuizen. Overbelaste zorg. Code zwart. Toch maar die (booster) prik halen? Doodslag. Onophoudelijke lavastromen.

Zet de tv aan. Volg de media op je telefoon. Sla de krant open. Et voilà. Wat doet dat met je? ‘Niets’, zul je mogelijk zeggen, ‘ik kijk geen tv, want daar word ik doodmoe van’. Een oud-kamerlid van de ChristenUnie is er ook mee opgehouden, bekende hij deze week in een column.

Wat doet het met je? Raakt het je? ‘Soms’ zegt een ander. ‘Met name al die berichtgeving over Corona hangt mij de keel uit. Alle talkshows praten dagelijks over. Doe mij maar een leuke film’.

Sinds vrijdagavond de 26e weten wat ons weer te wachten staat. Aan nieuwe beperkingen in ons dagelijks bestaan.

Weer een ander zegt: ‘Ik slaap slecht en maak mij zorgen in deze tijd van onzekerheid. Hoe moet dat straks? Met Kerst en Oud en Nieuw? Vorig jaar was het al balen. Krijgen we een herhaling van zetten? Daar zit ik niet op te wachten. Hoe zal het verder gaan?’

Eén ding hebben alle mensen om ons heen, in ons land, in dit deel van de wereld, waarschijnlijk gemeen. Het gaat hier over een onzekere toekomst.

Wij horen over studenten en andere jongeren die het niet meer zien zitten. Nu begint alweer een nieuwe variant van verscherpte maatregelen – net weer even anders de vorige keren. Hoe kan ik jong en onbezonnen blijven, dat is toch wat ook graag wil?

Dus is er belangstelling voor rust in je hoofd. Positieve vooruitzichten. Iets om naar toe te leven! Wat mis je als je ‘stekkert’ van die onafgebroken stroom aan slecht, minder slecht, slechter, slechtst nieuws? Aan opinies, opvattingen, commentaren en kritiek. Als zelfs ‘politieke dieren’ als dat oud-kamerlid er even helemaal genoeg van hebben…

En wanneer je je daarvan afsluit, wat blijft er over? Heb jij die hoop en verwachting nog? Zo niet, zou je het willen? Hoe zie jij dat? Maar ook met vragen als: Heeft God hier iets mee te maken? Wat zijn de verwachtingen, wanneer jij God serieus zal willen nemen, als hij bestaat?

De Bijbel staat vol met mooie verhalen over zijn plannen, maar wij willen niet gaan preken. We willen je wel uitdagen om met jouw reacties en vragen te komen. Dat mag bijna anoniem. Alleen een 06 is wel handig via deze link. Om persoonlijk te kunnen reageren. En een voornaam (of nickname) is daarbij ook handig.

Laat eens weten wat jou bezig houdt in deze onzekere tijden?

Met een hartelijke groet, namens ons redactieteam.

(Afbeelding: Anemone123 via Pixabay)