Hemelvaartsdag. Een vrije dag in het late voorjaar, zomaar midden in de week. Maar midden in augustus blijken alle winkels in jouw vakantieplaats in een Zuid-Europees land ineens dicht te blijven. Maria Hemelvaart, op de 15e van de 8e. Verwarrend allemaal, al die folklore rondom een eeuwenoud sprookje. Of: sprookjes (meervoud).

Of toch niet? Wat mis je als je geen Hemelvaart viert…? Christenen geloven in een tweede komst van de naamgever van hun beweging, Jezus Christus. Geloof het of niet; maar christenen doen dit al vele eeuwen lang. Daar zal een reden voor zijn. Ligt die misschien in de betrouwbaarheid van hun boodschap? Beter gezegd: de boodschap van hun Heer? Niemand kan een ander overtuigen van ‘de dingen die men niet ziet’, in de woorden van een van de auteurs van de Bijbel, enkele tientallen jaren ná de (vermeende) hemelvaart van Jezus. Critici, sceptici en twijfelaars zullen zélf moeten onderzoeken of de boodschap van de Bijbel waar is, en zuiver. Het verhaal van Hemelvaartsdag (volgens Handelingen 1 in het Nieuwe Testament van de Bijbel) maakt deel uit van die boodschap.

Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde manier terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan…

Nog even over die tweede komst van Jezus naar de aarde: in Hazerswoude-Dorp is er op de avond voor Hemelvaartsdag een zogenoemde worshipavond. Met als thema: “Waak dan en wees wakker, want Jezus komt spoedig”. Zou het…?

De organisatoren geloven van wel: ‘We zien ernaar uit je te ontvangen om samen Jezus, onze Heiland en Heer, in verwachting toe te zingen’. Er is die avond zang en muziek met medewerking van de familie Ritzema. Tussendoor zegt iemand iets naar aanleiding van de inhoud van de Bijbel, en geven twee of meer aanwezigen een getuigenis. Met zo’n ‘getuigenis’ maken mensen die Christus willen volgen meestal duidelijk dat ze de boodschap van Jezus vanuit de Bijbel in de praktijk als waar ervaren. In het leven van alledag gebeuren bijzondere dingen…

Deze worshipavond vindt plaats in Theetuin ‘t Woutje aan de Burgemeester ten Heuvelhofweg 83 in Hazerswoude-Dorp. De locatie is rustiek gelegen in het prachtige, eeuwenoude Rietveld tussen de vele boomkwekerijen.


(Dronefoto Josh, via Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp)

Inloop: vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Einde rond 21.30 uur, met daarna en in de pauze gelegenheid tot het gebruiken van een consumptie. Kosten: 7,50 p.p. (inclusief twee consumpties).
Aanmelding kan door het overmaken van dit bedrag per persoon op bankrekening: NL79RABO0108581306 t.n.v. R.J. vd Straaten. Vermeld: Worshipavond 25 mei.

Themafoto: Raúl López via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics