Tijdens haar werk als juf spreekt Anke graag met de kinderen uit haar groep over de Bijbel. “Ik probeer hen verwondering mee te geven voor de schepping. Kinderen zijn heel ontvankelijk. Ik mag zo een basis leggen voor de rest van hun leven. Als juf heb ik een opdracht: je bent als het ware Gods handen op aarde.”

In haar vrijwilligerswerk voor vluchtelingen wordt ook zichtbaar hoe Anke dit doet als christen: “Ik doe dat, omdat ik geloof dat God dat van mij vraagt. God wil dat wij omzien naar de ander.” Ze probeert dat ook over te brengen op haar kinderen. “We vullen ieder jaar een schoenendoos voor ‘Edukans Schoenmaatjes’. Zo leren onze kinderen om iets weg te geven aan anderen die het minder goed hebben dan wijzelf.”

“Als ik mensen een kaart stuur bij momenten van vreugde of verdriet, schrijf ik daar meestal een Bijbeltekst op die passend is bij de situatie. Op deze manier probeer ik mensen te bemoedigen door ze een tekst uit de Bijbel mee te geven”, zegt Anke Konijn. “In God geloven betekent voor mij dat ik elke dag probeer om tijd vrij te maken om aandachtig in de Bijbel te lezen en te bidden voor de mensen om mij heen en ver weg.” Anke leert ook elke week een aantal Bijbelteksten uit haar hoofd. “Dat helpt mij om in gedachten met het woord van God bezig te zijn.”

Ze vindt het mooi om de week te beginnen in de kerk, het huis van God. Door de diensten te bezoeken, luister je, met elkaar, naar wat God tot ons te zeggen heeft. Je begint vanuit rust aan een nieuwe, drukke week. Tijdens de dienst schrijf ik graag mee, zodat ik de preek later in de week er nog eens bij kan pakken en erover nadenken.”

Waar ziet Anke naar uit? “Ik zie er naar uit dat veel Boskopers de Heere Jezus als hun Zaligmaker leren kennen. Ook hoop ik dat we elkaar in het kleine poosje dat we op aarde er écht voor elkaar kunnen zijn.”


Anke Konijn is 33 jaar getrouwd met Ed en moeder van twee dochters (3 en 5). Eén dag per week geeft ze les aan groep 7 van basisschool Eben-Haëzer in Boskoop. Anke is naast moeder en juf, vrijwilligster. Als Taalmaatje ondersteunt ze vluchtelingen bij het leren van de Nederlandse taal. Ook is Anke actief bij kinderclub ‘Het Visnet’. Twee keer per maand op zaterdagochtend staat deze club open voor kinderen uit de wijk. Er wordt een verhaal uit de Bijbel wordt verteld, een lied wordt aangeleerd en creatieve activiteiten worden gedaan.

Geverifieerd door ExactMetrics