Wie de media volgt, krijgt nieuw gevoel van onzekerheid. Wat gaat er in de komende maanden gebeuren? Na alle eerdere verruimingen van maatregelen? Het lijkt wel een golfbeweging. Om triest en doodmoe van te worden. Sommigen onheilsprofeten zien zelfs een nieuwe lockdown, nog strenger dan de eerste, in het verschiet.

Alleen al het onderwerp ‘vaccinatie’ brengt veel teweeg. Het overgrote deel in Nederland heeft zich laten prikken. Maar bijna 2 miljoen Nederlanders doen dat niet. QR-codes die gevraagd worden, en daarmee worden vrijheden – die in de grondwet zijn vastgelegd – ingeperkt. Tijdelijk? Cynici beweren dat de combinatie ‘overheid’ en ‘tijdelijk’ niet bestaat. Met het zogenaamde kwartje van Kok als onschuldig voorbeeld…

Nieuwe maatregelen zijn al aangekondigd om het stijgende aantal besmettingen van het COVID-19-virus een halt dienen toe te roepen. Verderop dit winterseizoen kunnen we misschien nog meer verwachten. Onrust in de zorg en stakingen in UMC’s. De economie groeit nu hard, na het nemen van maatregelen om de bedrijven overeind te houden; maar met een sterk oplopende inflatie. En het geïnvesteerde vermogen in het bedrijfsleven moet een keer worden terugbetaald. Energieprijzen rijzen de pan uit. Globalisering in het denken van overheden; basisproducten uit China halen heeft ook nadelen. Het milieu en de geplande CO2-reductie. Een stijging van de zeespiegel met mogelijk 2 meter in de komende 100 jaar? Wat is er waar van al die andere meningen die rondgaan en in de publieke opinie direct worden afgedaan als ‘complotdenken’? Komt er een Great Reset? Gaan we al in deze richting?

Wat een problemen en vooruitzichten, die stuk voor stuk veel onrust kunnen veroorzaken! Wie van de ‘volwassenen’, de gesettleden in onze maatschappij, zou jonge mensen niet begrijpen? Jongeren, die nu studies doen. Naar het buitenland willen, bijvoorbeeld voor stages. Willen inhalen waarop ze de afgelopen anderhalf jaar in hun vrijheden zijn beknot. Waarom zou je je best nog doen, mochten scholen weer gaan sluiten? Universiteiten weer dichtgaan? De horeca mort, omdat ze QR-code controle moeten handhaven. Van dezelfde overheid die beweert dat zovelen al ‘volledig beschermd’ zijn.

Oplossingen? Voor jou?

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zeiden we vroeger. Jij zult mogelijk volgende gedachte hebben: Ik word depressief van de tijd waarin wij nu leven. Wat heeft het leven nog voor zin? Waarom zou ik aan carrière denken wanneer ik zo word tegengewerkt in mijn ontwikkeling?
Hoe kunnen wij denken in oplossingen? Die goed zijn voor jou persoonlijk, voor je vrienden, je familie zijn. Wat vind jij? Wij zouden het graag willen weten. Reageren kan hier.
Hebben wij oplossingen? Jazeker! Wie de Bijbel openslaat, ziet deze vól staan met beloften en bemoediging voor de lezer en over de toekomst. God, die ons Jezus heeft gegeven als één groot cadeau! Hij die de oplossing is. Maar waarom zouden we dat geloven? Wij horen zo weinig over hem…! Ook daar kun jij vragen over hebben. Stel ze via dezelfde link.

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics