Hoeveel mensen zetten God niet in de beklaagdenbank? Als God bestaat, waarom laat hij dan alle ellende toe? Waarom toch is het zo’n rotzooi in deze wereld?

Maar is alle onvolmaaktheid, ja wreedheid, pijn, honger, lijden, ziekte, vervuiling, oorlog, ongeluk, tegenslag, stress, bestolen worden, gehackt zijn altijd de schuld van God?

Kun je God overal de schuld van geven? Hem ook maar érgens de schuld van geven…?

Mensen zijn immers inhalig, uitzonderingen daargelaten. Oorlogen zijn meestal het werk van mensen. Er is voldoende eten op deze wereld, maar het is slecht verdeeld. Miljarden leiden dus gebrek, maar is dat het werk van God? God heeft ons gemaakt met een eigen wil. Dat heeft Hij toen besloten en Hij komt daar niet op terug.
Hoe zet jij die eigen wil in? Door wie laat jij je beïnvloeden? Door God of door satan?

Zouden de meeste mensen die God niet kennen, wel weten dat hij een tegenstander heeft? Het zou zomaar kunnen van niet – er is weinig besef van het één, maar ook niet van het andere. Klinkt wel logisch, nietwaar… Jammer genoeg speelt juist die tegenstander op de achtergrond de baas in deze wereld.

Die tegenstander wil alles kapot maken. Ook natuurrampen kan hij veroorzaken. Jouw leven, jouw vriendschappen, jouw huwelijk!

De bijbel, het boek van de christenen, zegt dat hij rondgaat als een briesende leeuw. Dat is vandaag sterk voelbaar, omdat die tegenstander weet dat hij niet zoveel tijd meer heeft. Als we de krant lezen, het nieuws volgen; en: ja, God laat dit blijkbaar toe. Dat is moeilijk voor de meeste mensen. En dat is begrijpelijk.

Wanneer je God wilt volgen, via Jezus, kom je erachter dat hij juist omgekeerd denkt. Hij heeft jou lief. Hij wil jou wil redden uit de storm van het leven. Van die echte dood…! Hij wil dat jij straalt, gezond en gelukkig bent. Geniet en rust vindt. Plezier beleeft aan jouw relaties, aan je partner, je kinderen.

Maar God laat ook lijden toe. Daarover kun je lezen in het bijbelboek: Job.

En in dat lijden is God er altijd bij. Jezus heeft ook veel geleden, Hij weet hoe het voelt. Denk maar aan Zijn verschrikkelijke kruisdood. Ook nog eens onschuldig. Wij kunnen door Zijn dood vrijgekocht worden van die eeuwige dood. Gelukkig mag jij kiezen.

Wil je hier meer over weten? Klik op deze link en stel je vraag, of geef je reactie.

Afbeelding van Daniel Bone via Pixabay