Begin volgend jaar, op 22 januari 2023 om precies te zijn, organiseert het platform achter deze website, Ik geloof in Boskoop, een zangfestijn dat aanhaakt bij de viering van het 800-jarig bestaan van Boskoop in 2022. Naast een aantal koren en een semi-professionele band uit de regio zal een projectkoor worden samengesteld en zingen. Het zangdeel staat onder leiding van The Choir Company.

The Choir Company is dé plek waar enthousiaste zangers en zangeressen uit heel Nederland elkaar ontmoeten en deelnemen aan diverse koorprojecten. Vaak in samenwerking met bekende artiesten. Wie wil meedoen als zanger in het projectkoor, kan alle informatie vinden op de website van The Choir Company en/of zich hier aanmelden. De website van dit platform volgt alle actuele ontwikkelingen in de aanloop naar dit project “Boskoop Zingt, 800 jaar!”.

“Met dit zangfestijn willen wij dankbaarheid tonen hoe Boskoop – ooit begonnen onder de verantwoording van de abdij van Rijnsburg, in 800 jaar – is uitgegroeid tot een uniek, veelkleurig en divers boomkwekerij centrum, met wereldwijd bekendheid”, aldus de organisatoren. “We nemen aan dat ook in die abdij al gezongen werd. Daarom willen wij God ook nu grootmaken tijdens deze middag. Maar er zal natuurlijk ook ruimte zijn voor ‘andersoortige’ liederen, waaronder het Boskoops Volkslied.”

Laagdrempelig programma

  • Inloop vanaf 14.00 uur zondagmiddag 22 januari in het Plantariumgebouw (ITC-terrein), Italiëlaan 4, Hazerswoude-Dorp. De organisatie rekent op 1000 bezoekers. Reden dus om je snel aan te melden…?
  • Vanaf 14.30 uur op zondagmiddag zal het publiek zo’n tweehonderd zangers aan het werk zien. Afwisselend in samenstelling, repertoire en kleur. En natuurlijk mag er worden meegezongen!
  • Er zal geen pauze zijn, maar wel gelegenheid voor een sanitaire stop tijdens het programma.
  • Om 16.30u is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje. 

Gratis toegankelijk (maar niet zonder kosten)

Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Aanmelden is wel verplicht en kan binnenkort via Evenbrite. Toon dit toegangsbewijs s.v.p. bij binnenkomst. Wie niet beschikt over de mogelijkheid om online aan te melden kan bellen met 06-40286364 en afspreken het toegangsbewijs op halen op een huisadres in het centrum van Boskoop.

Vrijwillige bijdragen om de kosten te dekken, zijn essentieel voor het project en ziet men graag tegemoet op IBAN: NL10 RABO 0309 8096 30 t.n.v. de Protestantse Gemeente in Boskoop. Onder vermelding van; gift Boskoop Zingt, 800 jaar.

Elke gift heeft daarmee een ANBI status. Er zal ook een collecte gehouden worden tijdens de middag, die wij ook van harte aanbevelen. Ten eerste om de onkosten te bestrijden en daarnaast voor een goed doel: World Vision. Dit is een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen, onder het motto ‘Wie ze ook zijn, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is’.

“Ik geloof in Boskoop en The Choir Company hopen u, jou te mogen begroeten wanneer het nieuwe jaar 2023 nog jong is. Als zanger of bezoeker, om deze middag tot een feestelijk zangfestijn te maken!”

Aanmelden

Aanmelden als zanger in het projectkoor: https://www.choircompany.nl/053q4prgxk8e/
Aanmelden als bezoeker op 22 januari 2023: via Eventbrite

Foto: StockSnap via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics