Op 25 maart om 12.00 uur hebben miljoenen mensen wereldwijd het ‘Onze Vader’ gebeden. Dit gebeurde op initiatief van de paus in Rome en werd ondersteund door een aantal Nederlandse organisaties, waaronder de EO en de Protestantse Kerken in Nederland.

Het ‘Onze Vader’ is een gebed dat Jezus aan zijn volgelingen heeft geleerd, toen zij aan hem vroegen: ‘Hoe zullen wij bidden’, en dat begint met die twee woorden: “Onze Vader…” Honderden miljoenen mensen in de hele wereld kennen dit gebed uit het hoofd, of in elk geval heel goed. Dat maakte het makkelijk om de oproep wereldwijd tot een ‘succes’ te maken. De volledige tekst staat hieronder.

Maar wat moet ík nu met dit nieuws? Bidden? Waarom zou ik bidden…? Wat heeft dat voor zin?

Bidden is eigenlijk praten met God, zonder een mobieltje te hoeven gebruiken. God? Een god? Is die 24/7, dus altijd, bereikbaar? Als er een god is, hoort hij dat bidden? Luistert hij ernaar? Wat gebeurt als mensen bidden? Wat zouden de effecten zijn?

Wij zijn eigenlijk wel benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van zo’n initiatief als dit? Wat vind je van het idee om zelf ook te gaan praten met God? Heeft dat zin? Wat zou er gebeuren, denk je? Laat gerust van je horen via onze contactpagina.

TERUGKIJKEN | “Wereldwijd bidden we het Onze Vader…”


“Onze hemelse Vader, laten alle mensen diep ontzag voor U krijgen. Laat uw Koninkrijk komen. Laat op aarde worden gedaan wat Ú wil, net zoals in de hemel wordt gedaan wat U wil. Geef ons vandaag het eten dat we nodig hebben. Vergeef ons wat we verkeerd doen, net zoals wij ook de mensen vergeven die verkeerd tegen óns doen. En stel ons niet op de proef, maar red ons van het kwaad. Want van U is het Koninkrijk en alle kracht en alle macht en alle hemelse majesteit, tot in eeuwigheid. Amen. Zo is het!”

(Bron: Basisbijbel)


Wereldwijd gebed waartoe twee miljard gelovigen werden opgeroepen.
(Foto: live uitzending EO via internet)


Inleiding tot het gebed door paus Franciscus via de live stream van de EO.

Geverifieerd door ExactMetrics