Een nacht lang bidden. Hè?! Bidden? ‘s Nachts…? Wie doen zoiets? Een nacht lang! Antwoord: groepen en groepjes Nederlanders. Honderden, misschien wel duizenden mensen. Overal in Nederland (en Vlaanderen). In de nacht van vrijdag 9 juni op zaterdag 10 juni. Uit solidariteit met mensen die vervolgd worden. In dit geval om hun christelijk geloof.

Nederlandse en Belgische christenen doen voorbede, zoals dat heet, voor andere christenen die het moeilijk hebben. In allerlei landen verspreid over de wereld. ‘Moeilijk hebben’. Da’s zacht uitgedrukt. In té veel landen kan het kiezen van een geloofsovertuiging je álles kosten. Je gezondheid. Een dak boven je hoofd. Je vrijheid. Je familie. Echtgenoot. Vrouw. Je kind. Of je leven.

Zulke risico’s nam Rebecca uit Noord-Korea. Het gaat op voor Mary uit het noorden van Nigeria. En het geldt voor Sahar uit Iran:

(Bron: https://www.opendoors.nl/over-open-doors/evenementen/nacht/videos/)

Christenen geloven dat God alles in zijn hand heeft. Wat er ook gebeurt. Christenen geloven dat gebed werkt. Kracht geeft. Bemoedigt. Beschermt. Gevaar afwendt. De bewijzen liggen voor het oprapen. Gebeden worden vaak genoeg ‘verhoord’; dat betekent: een oplossing — niet altijd dé oplossing — wordt gegeven. Een doorbraak geforceerd in een hopeloze, levensgevaarlijke situatie. Was er maar elke week, of nog vaker zo’n nacht van gebed…

Open Doors is de landelijke organisatie die plaatselijke groepen helpt om deze jaarlijkse nacht van gebed te organiseren. Ook in Boskoop is er zo’n initiatief. Kijk hier voor informatie en klik op het icootje bij Boskoop op de kaart.

Wat vind jij? Bid je wel eens? Tot wat? Of tot wie? Tot wie dan ook? Wat zeg je dan? Wat denk je dan? Of bid je nooit? Laat het ons eens weten. Wij zijn benieuwd naar jouw mening. En vraag maar raak; domme of rare vragen bestaan niet.

Foto: Open Doors

Geverifieerd door ExactMetrics