Is er meer? Wie is Jezus? Hoe zit het met de kerk? Deze en andere vragen kunnen zomaar langskomen tijdens de Alpha-cursus die binnenkort in Boskoop begint.

Welkom op deze site! Vanaf dit platform nodigen wij u, jou uit voor de Alpha-cursus.
Wat is een Alpha-cursus?  Een Alpha-cursus is een kennismaking met het christelijk geloof.

Je hoeft geen ‘voorkennis’ te hebben of tot een bepaalde geloofsgemeenschap te behoren. De Alpha-cursus is er voor iedereen die geïnteresseerd is. Of je nu wel, niet of een beetje gelooft.

Vandaag de dag zijn veel mensen op zoek. Naar antwoorden op vragen als: ‘Waarom ben ik hier?’ ‘Wat kan ik met mijn leven?’ ‘Wat is het ware geluk?’ Dat is niet zo eenvoudig.

Zeker niet in deze Corona-tijd, met alle beperkingen en zoveel mensen om ons heen die het moeilijk hebben!  Daarom is het juist in deze tijd waardevol om met elkaar in gesprek te gaan en samen antwoorden te vinden. Ook daarom nodigen wij jou graag uit voor de Alpha-cursus!

Miljoenen mensen wereldwijd hebben deze cursus al gevolgd en mooie gesprekken gevoerd, antwoorden gevonden én nieuwe vrienden gemaakt.

Elf avonden plus een weekend

De cursus bestaat uit elf avonden en één weekend. Iedere avond start met een gezellig samen zijn onder het genot van een warme maaltijd. Vanwege de huidige situatie wordt zowel een ‘live’ versie als een online-versie van de cursus voorbereid. Later besluiten we welke versie het wordt. Daarover communiceren we naar alle deelnemers die zich tot dat moment hebben aangemeld.

Thema’s

Na het eten wordt er een veelzijdige video getoond. Elke avond heeft een thema, bijvoorbeeld ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus’ en ‘Hoe kun je geloven’? Na de video praten de deelnemers in kleine groepen door over het thema. Er is ruimte voor discussie en het beantwoorden van vragen.

Alle inbreng is welkom maar alleen luisteren kan ook. Niets is dus verplicht.

Halverwege de reeks van elf avonden, staat een weekend (zaterdag t/m zondag na de lunch) gepland over één thema voor alle dagen.

Kosten (geen), introductieavond en verdere gegevens

De cursus is gratis en begint op woensdag 27 januari met een introductieavond.
Locatie: ‘de Open Poort’, Parklaan 1B in Boskoop (naast het NS Station).

We beginnen om 18.30 uur met een warme maaltijd. Je bent welkom om te komen kijken wat Alpha voor jou kan betekenen. Een week daarna (3 woensdag februari) start de cursus. Alle avonden vinden dus plaats in (of vanuit) ‘de Open Poort’. Het weekend is gepland op een locatie in de omgeving van Bodegraven.

 DatumThema
Startavond27 jan.Introductieavond – online
Avond 13 feb.Is er meer? (online)
Avond 210 feb.Wie is Jezus? (online)
Avond 317  feb.Waarom stierf Jezus? (online)
Avond 424 feb.Hoe kun je geloven? (online)
Avond 53 mrt.Bidden: waarom en hoe?
Avond 611 mrt.*De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Avond 717 mrt.Hoe leidt God ons?
Weekend20-21 maartIntroductie op het Alpha weekend – Wie is de Heilige Geest? – Wat doet de Heilige Geest? – Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest? – Hoe nu verder?
Avond 824 mrt.Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Avond 97 apr.Waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen?
Avond 1014 apr.Geneest God ook nu nog?
Avond 1121 apr.Hoe zit het met de kerk?
* Donderdag


Wij hebben er zin in en willen jou uitnodigen om dit avontuur samen met ons te beleven. Dus doe jij mee? Je kunt je aanmelden via deze site (door middel van het formulier onder “Stel je vraag”). Geef bij je aanmelding je naam, e-mailadres en telefoonnummer door. Wij nemen dan contact met je op. Als je vragen hebt, schroom niet en ze ook daar, dus via deze link.

Met een hartelijke groet van het Alpha Team Boskoop,


Fija, Geoffrey, Sanne, Marcel, Hans, Annette en Karin
(Karin staat niet op de foto)

Bekijk hier de promotievideo van Alpha BoskoopGeverifieerd door ExactMetrics