Alpha-cursus? ‘Nooit van gehoord…’ Ben jij iemand voor wie dát opgaat, dan is het nu het moment om je even verder te kijken. Check.

Afgelopen winter is deze cursus – voor het eerst na jaren – weer in Boskoop gehouden. Wat hebben wij een mooie tijd gehad met de zeven cursisten! Wanneer je aan zo’n cursus begint en de planning bekijkt, denk je misschien: ‘Zo… dát gaat een hoop tijd kosten’.

Maar eenmaal deelnemer in de cursus, vliegt de tijd voorbij. Omdat het je raakt. Vanwege alles wat er gebeurt in die paar maanden. De gezelligheid, de nieuwe contacten, de lesstof, alle vragen die voorbijkomen (je mag alles vragen). De vriendengroep die daardoor ontstaat. Maar ook andere verrassingen. Waaronder samen ‘stoeien’ over de lastige onderwerpen. Onderwerpen waar je niet zomaar mee bezig bent.

De cursus is bedoeld om meer te snappen van onderwerpen als:
Wie is God, waarom Jezus? Het belang van bidden en bijbel lezen. Vragen beantwoord krijgen als: geneest God ook nog vandaag? Hoe verder na deze cursus?

Kortom juist nu – in deze Corona-tijd – is Alpha een enorme kans om aan je zelf te sleutelen. En als het even kan, zetten we in de komende maanden de aanmeldingen weer open. Zelfs digitaal – zoals de laatste keer – kan dat. Maak je geen zorgen hoe dat moet, want ook daar gaan we je mee helpen. Dus in dat geval, vanuit thuis, uit jouw warme kamer.

Of het allemaal gaat lukken hangt eigenlijk nu maar van één ding af:
Zijn wij – de mensen die de cursus leiden – in staat om voldoende stafleden te vinden voor de cursus. Mensen die er – samen met ons – de schouders onder willen zetten?

Bijvoorbeeld een gastvrouw, die de gasten welkom kan heten, het programma aan elkaar kan praten, kan afsluiten. Voldoende gespreksleiders, want wij werken graag in kleine subgroepen. En voor nog wat zaken.

Houd dus deze website in de gaten, want zodra er meer nieuws zal zijn, zullen wij dat hier melden ook melden.

Voor nu een heel feestelijke decembermaand gewenst!

Alpha team Boskoop 2022

(Afbeelding: 14995841 via Pixabay)