De Alpha-cursus die op 27 januari in Boskoop begint, gaat online van start. Vanwege de COVID-maatregelen heeft het team dat Alpha organiseert, moeten besluiten om de cursus voorlopig online aan te bieden. Het blijft wel de bedoelding dat deelnemers van achter het beeldscherm ‘live’ deelnemen, dus niet later een opname terugkijken.

De introductieavond, woensdag de 27e, en de eerste vier cursusavonden in februari (3, 10, 17 en 24) vinden online plaats via Google Zoom. “Medio februari nemen we op basis van de dan geldende maatregelen een besluit over de avonden in maart en april”, maakt het team duidelijk. “Wij hopen dat we minstens een deel van cursus écht ‘live’ kunnen doen…!”

Introductieavond 27 januari

Hebt u, heb jij jezelf hebt aangemeld voor de introductieavond, dan ontvang je e-mail met een instructie over hoe zo’n online deelname in z’n werk gaat via Zoom. Bij de instructie zit ook een link naar de online cursus. Zoom is eenvoudig en makkelijk in het gebruik; u hoeft geen voorkennis of ervaring met videovergaderen te hebben. Installatie vooraf van een programma (een zgn. .exe-bestand) is ook niet nodig. “Bovendien kunnen wij je online of zelfs bij je thuis ondersteunen om het op te starten. Laat het ons weten hoe wij je kunnen helpen. Zodat het geen belemmering is om mee te doen!”

De introductieavond ziet er als volgt uit: deelnemers wordt gevraagd in te loggen via een link naar Zoom  tussen 19.15 en 19.30 uur. De Alpha-cursus begint om 19:30, zodat iedereen is ingelogd en de verbinding in orde is. De intro-avond duurt anderhalf uur, dus tot 21:00.

“Tijdens de introductieavond stellen wij het Alpha Team aan je voor en vertellen we je over de opbouw van de cursus en de thema’s. Ook laten we je even ‘proeven’ aan de inleidende video’s die iedere cursusavond worden getoond. Daarnaast gaan we kort met elkaar in gesprek, zodat je ook een beeld krijgt van de groepsgesprekken zoals deze op iedere avond plaatsvinden.”

Cursusavonden online (3, 10, 17 en 24 februari)

Ook de vier cursusavonden in februari gaan via Zoom. Per keer ontvangt de deelnemer voorafgaand een uitnodigingslink via e-mail. De indeling van de avond ziet er als volgt uit:

19:15 – 19:30 Iedereen ‘komt binnen’ via Zoom
19:30 – 20:00 Online samenzijn
20:00 – 20:30 Inleidende video op het thema van die avond
20:30 – 20:40 Pauze
20:40– 21:30 Groepsgesprek
21:30 – 21:45 Afsluiting

Alles op deze site over Alpha in Boskoop is te vinden op ikgeloofinboskoop.nl/alpha

Lees ook: Ex-cursist vertelt: ‘De drempel bij Alpha Online is veel lager’

Als je vragen hebt of je wilt je aanmelden, klik dan hier! Ga jij het avontuur met ons aan? Wij kijken naar je uit!

Met een warme groet,

Alpha Team Boskoop: Annette, Fija, Geoffrey, Hans, Karin, Marcel en Sanne

Geverifieerd door ExactMetrics