Op 17 februari begint het carnaval. Tot en met de dinsdag daarna heerlijk feestvieren. En voor de meesten – ook hier in Boskoop – de rest van het komende jaar, waar en wanneer we maar waar kunnen. Het duurt niet lang meer, of het festivalseizoen barst weer los.

Wat was carnaval vroegâh? Carnaval is ontstaan als een katholiek feest dat vooraf gaat aan een nogal lange periode van vasten. Tijdens het vasten wordt van oorsprong de lijdenstijd gevierd en beleefd.

Het is een tijd van verwachting! Pasen immers (9 april) is het feest van het leven. (Niet van de paashaas en eieren zoeken.)

Vader God zei ooit tegen zijn zoon Jezus:

“Ik wil dat jij de mensheid gaat redden van de dood, met jouw leven. Als teken daarvan geef ik je over aan de mensen. Zal ik jou laten lijden en sterven. Maar na drie dagen zul jij weer opstaan. Ten teken dat jij de dood daarmee hebt overwonnen. En iedereen die dat gelooft zal ook nooit meer echt doodgaan. Ik geef hem of haar een eeuwig leven. Zonder pijn, zonder verdriet”.

Die opstanding van Jezus, dát is de echte betekenis van Pasen. Meer weten over dat verlossingsplan?

Weet je? Ik geloof dat God het echte ingrijpen in deze wereld nog steeds uitstelt. Dat zal ook het moment zijn dat die zoon terugkomt naar deze wereld. Niet als dienaar maar als koning!

Want het is een keer kláár met al dat lijden. Met al die honger en oorlogen. Hij geeft ons extra tijd omdat hij wil dat iedereen dit verhaal van Jezus gelooft. En ernaar willen leven. Ons hele hebben en houwen overgeven aan die Jezus. Omdat hij juist wil voorkomen dat wij echt dood zullen gaan. Durf jij dat aan?

‘The People vs. God’

The People vs. God – er zijn hele volksstammen die hun stem verheffen tegen God. Mensen die hem aanklagen. Eigenlijk is dit grote onzin.

God is een god van echte hoop en echte liefde. Wij weten dit ook uit ons eigen leven; we kunnen legio voorbeelden geven van wat we met God hebben meegemaakt. En zoveel andere mensen, ook op deze site. Maar er blijven ook vragen die wij niet kunnen beantwoorden. Waarom wordt de ene zieke wel beter en de andere niet?

Wil je hier meer over weten? Klik op hier en stel je vraag, of geef je reactie?